HR aan het woord

Jouw loopbaan bij Van 't Hof Rijnland

“Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement is altijd in beweging” opent Aafke Hensen het gesprek. “Als afdeling HR is het onze rol om de organisatie optimaal te ondersteunen door te zorgen dat de nieuwe en huidige medewerkers goed op hun plek terechtkomen. Dit doe ik samen met mijn collega Monique Hogeland, zij is verantwoordelijk voor het HR advies en ik voor de instroom van nieuwe collega’s. Nu we veel nieuw bezit in beheer krijgen is het extra druk met de werving van nieuwe collega’s, maar ook de organisatieveranderingen en nieuwe dienstverlening aan onze opdrachtgevers vraagt om begeleiding en soms ook om nieuw talent en vakmanschap. Daarnaast spelen wij natuurlijk altijd in op de nieuwe ontwikkelingen in de organisatie. Zo is hospitality in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste thema’s.”

“Een van de leuke dingen aan werken bij Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement is de diversiteit in het werk. Zo beheren we appartementencomplexen, studentenwoningen, eengezinswoningen maar ook super-de-luxe penthouses met alle bijbehorende services. En net zo divers als het vastgoed zijn onze opdrachtgevers. We werken voor particuliere beleggers maar ook voor de grote institutionele beleggers. De particuliere opdrachtgevers wensen veel persoonlijke aandacht van onze accountmanagers en technisch managers. De institutionele beleggers willen over het algemeen meer management rapportages ontvangen met de resultaten en prognoses. Het draait bij beide soorten beleggers uiteraard om het realiseren van een interessant rendement middels tevreden huurders. Maar de manier waarop is elke keer weer anders. Gelukkig blijkt onze aanpak succesvol en is de organisatie groeiende” vertelt Monique Hogeland.

“Juist deze groei brengt voor onze HR afdeling extra uitdagingen met zich mee” vult Aafke Hensen aan. “We hebben een sterke focus op de succesvolle onboarding van nieuwe collega’s gelegd en dan gaat het niet alleen om een hartelijk welkom in de organisatie, maar vooral ook het zorgvuldig inwerken van de nieuwe collega. Monique vult aan: “Door het onboarden zorgen we dat de collega goed op zijn plek terecht komt. Tegelijkertijd monitoren we ook of onze huidige collega’s nog goed op hun plek zitten. Heeft iemand misschien meer uitdaging nodig? Of past iemand wellicht beter bij een andere opdrachtgever? Staat de collega optimaal in zijn of haar kracht? We voeren geregeld loopbaangesprekken met collega’s om hen te begeleiden bij het vormgeven van een interessante loopbaan bij VHR. Voor sommigen biedt eenzelfde functie voldoende uitdagend voor lange tijd. Terwijl we anderen juist kunnen helpen met doorgroeimogelijkheden en waar nodig een aanvullende opleiding. Ik ben blij dat we veel collega’s al lange tijd aan de organisatie hebben kunnen binden.”

Wat uniek is aan Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement is de ruimte die men krijgt om de functie zelf vorm te geven. Verantwoordelijkheden worden zo laag mogelijk in de organisatie gelegd wat resulteert in veel vrijheid op het werk. Aafke vertelt: “Deze ruimte voor eigen initiatief is erg prettig. Zo hebben we recent de meeloopmiddag ingevoerd. In plaats van een tweede gesprek laten we voor bijvoorbeeld de vacature verhuurmedewerker de potentiële nieuwe collega 2 uur meelopen. Zo krijgt de kandidaat een volledig beeld van de functie en de collega’s een goed beeld van de kandidaat in kwestie. Vaak leidt dit tot extra enthousiasme bij beide partijen en in sommige gevallen besluit iemand de sollicitatie niet door te zetten. Dat is uiteraard jammer, maar liever tijdens de sollicitatieprocedure dan in de proeftijd of zelfs nog later. Een mooie win-win voor iedereen!

De ruimte voor het invullen van de functie blijkt overigens al tijdens de selectie van de kandidaten. “We kijken niet naar leeftijd en indien mogelijk bij de betreffende functie ook niet per sé naar opleidingen. Welke ervaring brengt iemand mee, wat is iemands bijzondere talent of welke ambities heeft de sollicitant? Dat zijn vragen die we veel interessanter vinden dan het eindeloos doorzoeken naar het schaap met de vijf poten” vult Monique aan. “Kortom, ook vanuit HR dragen we volop bij aan de successen en ontwikkelingen van Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement en dat doen we met veel plezier!”

Vragen over de vacatures?

Onze HR Medewerker Aafke Hensen staat je graag te woord.