Jeroen Hoos

Uit de praktijk

Dat er vervolgstappen en goede opleidingsmogelijkheden zijn, maakt dat ik hier nog heel graag lang blijf werken!

“Sinds 2014 werk ik met veel plezier bij Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement (in het vervolg VHR). Ik ben gestart als medewerker bij de Servicedesk, waar ik reparatieverzoeken van huurders aannam en waar nodig doorzette naar een van onze aannemers. In 2018 kreeg ik van VHR de mogelijkheid om een interessante studie te volgen: Bouwkunde & Constructietechniek. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en de studie met plezier gevolgd. Nadat ik mijn diploma in ontvangst had genomen kreeg ik de kans om het geleerde in praktijk te brengen, ik werd gevraagd voor een ontwikkelingstraject voor de positie van Technisch Manager VvE. Een mooie nieuwe stap in mijn carrière.

VHR zorgt niet alleen voor goede opleidingen maar ook voor een goed inwerktraject. Ik ben dan ook erg blij dat de ervaren Technisch Manager die de portefeuille managet de tijd heeft gekregen om de werkzaamheden rustig over te dragen. Altijd als ik vragen heb kan ik terecht bij mijn collega’s, leidinggevende of HR. Dat is erg prettig!

Wat VHR zo’n fijne werkgever maakt zijn niet alleen de goede opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden, maar zeker ook de platte structuur in de organisatie. Collega’s, management en directie staan voor iedereen klaar om te klankborden en te adviseren. Dat is erg prettig werken. Er is eigenlijk maar een aspect wat iets minder leuk is aan mijn functie en dat zijn de avondvergaderingen van VvE’s waar je als Technisch Manager soms gevraagd wordt om iets te presenteren. Het is uiteraard leuk dat je tijdens de avondvergadering aan de klanten uitleg kan geven over je adviezen, maar het feit dat dit in de avonduren plaatsvindt komt niet altijd privé goed uit.

Als Technisch Manager is het ongelofelijk belangrijk om niet alleen de juiste technische kennis te hebben, maar vooral ook goed te kunnen plannen en monitoren. Alle projecten moeten aan het eind van het jaar immers wel uitgevoerd zijn. Komt iedereen de afspraken na, kun je de juiste prioriteiten stellen aan mogelijk spoedklussen en krijg je ook de reguliere werkvoorraad op tijd verwerkt? Deze zaken maken mijn werk soms best uitdagend maar ik haal er ook heel veel voldoening uit.

Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin in mijn huidige functie. Ik kan nog veel leren over de portefeuille en het technisch management. De afwisseling, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid in mijn werk vind ik erg fijn. Ik ben natuurlijk recent gestart als Technisch Manager, dus ik ben nog niet bezig met de volgende stap. Maar een volgende stap zou de functie van VvE beheerder kunnen zijn. Dat er vervolgstappen en goede opleidingsmogelijkheden zijn, maakt dat ik hier nog heel graag lang blijf werken!”

Jeroen Hoos
Technisch Manager